Kur’an Kursu Öğreticilerinin Tercih ve Yerleştirme İşlemleri Nasıl Yapılacak?

İsteğe Bağlı Nakil Talebinde Bulunacak Kur'an Kursu Öğreticilerinin Tercih ve Yerleştirme İşlemleri
Kur’an Kursu Öğreticilerinin Tercih İşlemleri için Tıklayınız
Kur'an kursu öğreticilerinin isteğe bağlı görev yeri değişikliği (nakil) işlemleri aşağıdaki usul ve esaslar çerçevesinde yapılacaktır.
a) Kur'an kursu öğreticilerinden (adaylığın kaldırılması şartıyla) belirtilen tarih itibariyle atandığı il veya ilçede altı ayı tamamlayanlar il içi; iki yılı tamamlayanlar il dışı yer değiştirme talebinde bulunabilirler.
b) İl içi ve il dışı nakil talebinde bulunacak olan Kur'an kursu öğreticileri ilgili tarihler arasında bağlı bulundukları İl müftülüklerine müracaatta bulunacaklardır.
c) İhtiyaç odaklı 4-6 yaş grubu öğrencilerine yönelik din eğitimi verilen Kur'an kurslarına tercihte bulunabilmek için;
İlahiyat fakültesi mezunu ve çocuk eğitimi ile ilgili resmi diploma, belge ve sertifikaya sahip olmak,İlahiyat ön lisans mezunu olup çocuk eğitimi ile ilgili resmi diploma, belge ve sertifikaya sahip olmak,İmam hatip lisesi mezunu olup çocuk eğitimi ile ilgili resmi diploma, belge ve sertifikaya sahip olmak gerekmektedir.
Ayrıca belge ve sertifikalar en az 296 ders saati ve üzeri olmalıdır.
d) İl Müftülüğüne müracaatta bulunan Kur'an kursu öğreticileri başvuru bilgilerini kontrol edip başvuru belgesinin (Ek-6 form) onaylı bir suretini teslim alacaklardır.
e) Yapılan aktivasyon işleminde kişilerin bilgilerini dikkatlice kontrol etmeleri gerekmektedir. Aksi bir durumda sorumluluk kişilerin kendilerine ait olacaktır.
f) Kur'an kursu öğreticileri http://dibbys.divanet.gov.tr/ adresindeki kendi kullanıcı hesapları vasıtasıyla ilgili tarihler arasında 10 Kur'an kursu tercihi yapabileceklerdir.
g) Tercihlere yerleştirme işlemleri Ek-6 Form puanı en yüksek olandan başlamak suretiyle Başkanlığımızca bilgisayar ortamında gerçekleştirilecektir. Puanların eşit olması durumunda sırasıyla, MBSTS puanı yüksek olana, görev yılı fazla olana, hafız olana, öğrenim düzeyi yüksek olana ve yaşı büyük olana öncelik verilecektir.
h) Kur'an kursu öğreticileri tercihlerine yerleştirme sonuçlarını kullanıcı hesabından belirtilen tarihte öğrenebileceklerdir.
i) Tercihine yerleştirmesi yapılan Kur'an kursu öğreticilerinin nakil işlemleri yerleştiği İl Müftülüğü tarafından bildirilen tarihler arasında sonuçlandırılacaktır.
j) Tercihlerine yerleşemeyen personel tercihte bulunduğu illerdeki boş kalan kadrolardan herhangi birine istemesi halinde re'sen yerleştirilebilecektir.
k) Tercihlerine yerleştiği halde yeni görev yerine başlamayanlar bir sonraki yıl tercihte bulunamayacaklardır.
l) Yanlış beyanda bulunanların yerleştirmesi yapılsa dahi ataması iptal edilecektir.
Konular
- Hac görevlisi nasıl olunur?
- Diyanet Müezzin-kayyım Açıktan Alım Sınavı Sonuç ve Tercihleri Açıklandı mı?
- Müftüler için nikah verme yetkisi ile ilgili genelge yayımlandı
- Hac Kesin Kayıt Kontenjan Belgesi Nasıl Alınır?
- Diyanet Gençlik Çalışmaları Yönergesine Göre Çalışmalar Nasıl Yürütülecek?
- Diyanet Taşeronların Kadro Başvuru Sonuçlarını Açıkladı
- Ramazan ayı mesleki ehliyet mülakat sınavı ne zaman yapılacak?
- Kıraat İlmi Eğitimi Merkezleri”nin ilki açıldı
- Uluslararası İlahiyat Programı başvuru kılavuzu yayımlandı
- Diyanet nakil işlemleri ne kadar sürer?
- KYK Osmanlıca yarışmasına nasıl kayıt olabilirim?
- Sözleşmeli Diyanet personeli alımında sonuçlar açıklandı
- Diyanet işleri başkan yardımcısı bayan kim?
- Diyanet akademisi nasıl olacak?
- Evlilik için en uygun zaman ne olmalı?
- Nevruzu kutlamak caiz mi?
- DİB-MBSTS sınavı uygulama sistemi değişti mi?
- DİB-MBSTS Sınava Giriş Belgeleri Açıklandı
- İlçe Müftülüğü Sınavı Başvuruları Nasıl Yapılacak?
- İl Müftü Bayan Yardımcılığı Sınavı Başvuru Şartları Nelerdir?
- İhtisas Kursuna Kursiyer Seçim Sınavı Başvuruları Nasıl Yapılacak?
- Fıtır Sadakası Miktarı Belirlendi
- Uluslararası İlahiyat Programı Aday Başvuru Sistemi Giriş
- Uluslararası İlahiyat Programı Başvurusu 2022
- İmam hatipli öğrenciler Arapça münazara yarışmalarında dünya birincisi oldu
- Deizm nedir? Deist kime denir?
- 2022 Yılı Atama ve Nakil Talepleri İle İlgili Duyuru
- Konya'da görevli İmam Uluslararası yarışmada ikinci oldu
- Kakava nedir? Kakava şenlikleri nerede kutlanır?
- DİBBYS Neden Açılmıyor 2023?