ÖSYM aday şifresi öğren

ÖSYM aday şifresi öğren (lys sonuçları)

ÖSYM Aday İşlemleri yap.ÖSYM Aday İşlemleri şifresi unuttum.ÖSYM Aday İşlemlerine nasıl girilir? ÖSYM Aday İşlemleri şifresi alma.ÖSYM Aday İşlemleri giriş nasıl yapılır?



ÖSYM aday şifresi öğren (lys sonuçları)


Adayların ÖSYM'ye yapacakları Bireysel Sınav Başvuru ve Tercih İşlemleri ile Kayıt Bilgilerini Görüntüleme ve Takip İşlemlerini gerçekleştirmeleri için T.C. Kimlik / Y.U. Numarası ve Şifre bilgileri ile Aday İşlemleri Sistemine giriş yapması gerekmektedir.



Mevcut şifrelerini hatırlamayan ve şifresi olmayan adayların şifre edinme işlemleri alınan karar gereği ancak başvuru merkezlerinden yapılabilmektedir. Nüfus cüzdanınız ve T.C. kimlik / Y.U. numaranız ile başvuru merkezlerine şahsen giderek yeni geçici şifrenizi talep edebilirsiniz.Bu işlemden sonra internet üzerinden geçici şifrenizi kalıcı hale getirip , Aday İşlemleri Sistemini kullanabilirsiniz.



KKTC Uyruklu, Yabancı Uyruklu veya Uyruksuz adayların Başvuru İşlemleri için T.C. Kimlik Numarası yerine kullanacakları 11 haneden oluşan tanıtım numarasını edinmeleri gerekmektedir. Bu durumdaki adayların "Aday İşlemleri Sistemine Giriş" alanında Y.U. Numarası Edin işlemlerini takip etmeleri gerekmektedir.



Aday İşlemleri Sistemi'ne Giriş



Aday İşlemleri Sistemi'ne girdiğinizde açılan Ana Sayfanın sağ kısmındaki Aday İşlemleri Sistemine Giriş bölümünü kullanarak Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yapabilir ve yetkili olduğunuz sayfalarda işlem yapabilirsiniz.



Aday İşlemleri Sistemi'ni kullanarak adaylar istedikleri sınav başvuru ve tercih işlemlerini yapabilir veya yaptığı sınav başvuru ve tercih kayıt bilgilerini görebilir, gerekli durumlarda kayıt sırasında beyan etmiş oldukları iletişim bilgileri ve sınav yeri tercihi bilgilerini değiştirebilirler. Ayrıca adaylar ilgili sınava ilişkin duyuruları takip edebilirler.



Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yapmak için Siteye Giriş bölümündeki T.C. Kimlik / Y.U. Numarası alanına T.C. Kimlik / Y.U. Numaranızı, Şifre alanına da size verilmiş olan şifreyi girerek Bağlan düğmesine basınız.



T.C. vatandaşı olup T.C. Kimlik Numaranızı bilmiyorsanız T.C. Kimlik / Y.U. Numarası alanının yanında yer alan "T.C. Kimlik Numarası Bul" düğmesini kullanarak T.C. Kimlik Numarası Sorgulama sayfasına ulaşabilir ve T.C. Kimlik Numaranızı bulabilirsiniz.



KKTC uyruklu, Yabancı uyruklu veya Uyruksuz olup, ÖSYM'den daha önce Y.U. Numarası almamış iseniz T.C. Kimlik / Y.U. Numarası alanının yanında yer alan "Y.U. Numarası Edin" düğmesini kullanarak Y.U. Numarası alınız.



Adaylar, Aday İşlemleri Sistemi'ne kayıt işlemleri sonunda aldıkları Aday Başvuru Kayıt Bilgileri belgesinin üzerinde yer alan Aday İnternet Şifresi ile giriş yapacaklardır.



Aday İşlemleri Sistemi'nde şifreniz yoksa Aday İşlemleri Sistemine Giriş'de bulunan "Şifre Edin" bağlantısını takip ederek şifre alabilirsiniz.



Şifrenizin büyük harf / küçük harf duyarlı olduğunu unutmayınız.



Şifre Unuttum



Şifrenizi unutmanız durumunda nüfus cüzdanınız ve T.C. kimlik / Y.U. numaranız ile şahsen başvuru merkezlerine giderek yeni geçici şifrenizi talep edebilirsiniz. Bu işlemden sonra internet üzerinden geçici şifrenizi kalıcı hale getirip , Aday İşlemleri Sistemini Kullanabilirsiniz.



Şifre Değiştir



Şifrenizi değiştirmek için, T.C / Y.U. numaranızı, Eski Şifre alanına mevcut şifrenizi, Yeni Şifre ve Yeni Şifre (Tekrar) alanlarına da olmasını istediğiniz şifrenizi yazınız, bir güvenlik sorusu seçerek ve cevabını yazarak, "Şifremi Değiştir" düğmesine basınız. Yeni şifrenizi, güvenlik sorunuzu ve cevabınızı unutmayınız. Şifre değiştirmek istediğinizde bu bilgiler size tekrar sorulacaktır.



Yeni şifreniz en az 6, en fazla 14 karakterden oluşmalıdır. Şifrenizi tanımlarken büyük / küçük harf ya da rakam kullanabilirsiniz. Ancak büyük harf tanımladıysanız sisteme giriş yaparken de büyük harf kullanmanız gerektiğini unutmayınız.



ADAYLARA ÖNEMLİ UYARI



Adaya ait sisteme giriş şifresi, sadece adayın kendisinin sisteme erişim için kullanacağı kişisel bilgidir. Bu kişisel bilginin başkaları ile paylaşılmasından doğacak sorunlardan ÖSYM sorumlu değildir.



Kopyacılara Ceza



Torba Yasa Tasarısı’nda, kopya için 1 yıldan 4 yıla kadar hapis var. Ayrıca 100 bine yakın sözleşmeli kadroya geçecek.



Hükümetin, TBMM tatile girmeden çıkarmaya çalıştığı Torba Yasa Tasarısı, önceki gece TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu’nda görüşülerek yasalaşması beklenen TorbaTasarıda yok yok...Tasarıda dikkat çeken düzenlemelerden birisi, ÖSYM sınavlarında kopya çekenlere dair. Buna göre, ÖSYM’nin sınavlarında bireysel veya toplu olarak kopya çeken kişilere, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verilecek. Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında ÖSYM tarafından yapılan sınavların soru ve cevapları hakkında başvuru yapılamayacak.



Sözleşmelilere kadro



Bir diğer düzenleme ise kadro alımlarıyla ilgili. 4/B’liler ile mahalli idareler ve Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan sözleşmeli sağlık personeli kadroya alınacak. Kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatı ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda, ayın ve haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışanlar ile yükseköğretim kurumlarının Araştırma-Geliştirme projelerinde proje süreleriyle sınırlı olarak çalışanlar hariç olmak üzere, 25 Haziran 2013 tarihi itibarıyla; 657 sayılı Kanun’un 4. maddesinin B fıkrası ve 4924 sayılı kanun uyarınca vizelenmiş veya ihdas edilmiş sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarında çalışanlar ile il özel idaresi, belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birliklerinde Belediye Kanunu’nun 49. Maddesi’nin üçüncü fıkrası uyarınca çalışmakta olan personel, memur kadrosuna atanacak.



Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, söz konusu madde kapsamında, 4/B statüsünde 72 bin 485, mahalli idarelerde 23 bin 248, Sağlık Bakanlığı’nda 772 olmak üzere toplam 96 bin 505 personelin kadroya geçirileceğini bildirdi.



28 Şubat telafisi



28 Şubat sürecinde disiplin cezası nedeniyle memuriyetten çıkarılanların yeniden göreve alınmalarında, sayı sınırlaması kaldırılıyor. Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanun’dan yararlanarak, belli şartları taşıyanların, memuriyete giriş şartlarını kaybetmemesi, durumlarına uygun boş kadro veya pozisyon bulunması, bu kadro ve pozisyonlara ait nitelikleri taşımaları kaydıyla atama sayısı sınırlaması uygulanmayacak. Yararlanmak isteyenlerin 3 ay içinde başvuru yapılması gerekecek.



Ehliyetlere düzenleme



Karayolları Trafik Kanunu’nda yer alan “Otomobil”, “Kamyonet”, “Otobüs”, “Motosiklet”, “Bisiklet” ve “Motorlu bisiklet” tanımları değiştirilerek, aynı maddeye “Motorlu taşıt sürücüsü sertifikası”, “Sürücü belgesi” ve “Uluslararası sürücü belgesi” tanımları eklenecek. Teklifle, bu konudaki ulusal mevzuat uluslararası mevzuata uyumlaştırılarak, sürücüler, yurtdışına çıkışlarında uluslararası sürücü belgesi almak zorunda kalmayacaklar. Sürücü belgeleri süreli olarak verilecek. Belgelerin geçerlilik süreleri, yenilenmesinde aranacak şartlar ile diğer usul ve esaslar yönetmelikte belirlenecek.

Konular