MBSTS sınav giriş yerlerini nasıl öğrenebilirim?



Adaylar sınava, sınavın yapılacağı hafta içerisinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr
internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi girerek edinecekleri Sınava Giriş Belgesi ve nüfus cüzdanı/TC Kimlik Kartı veya süresi geçerli pasaportu ile kabul edilecektir.

MBSTS SINAV GİRİŞ YERLERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler olarak kabul edilmeyecektir. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaportlar kabul edilmeyecektir.

DİB MBSTS SINAVI NE ZAMAN; SAAT KAÇTA OLACAK?
2023 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı 30 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Pazar günü yapılacak olan sınav saat 14.45’te başlayacak ancak 14.30’dan sonra sınav binalarına kimse alınmayacak.

SINAV SÜRESİ KAÇ DAKİKA?
30 Nisan tarihinde uygulanacak olan 2023 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı ÖSYM’nin başvuru kılavuzunda verdiği bilgilere göre 90 dakika olacak. Yani 14.45’te başlayacak olan sınav 16.15’te sona erecek.

SINAVDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR
Resmi Gazetede yayımlanan Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelikte Sınavda adayların uyması gereken kurallar, yanlarında bulundurmaları ve bulundurmamaları gereken belge ve eşyalar belirtilmiş olup yönetmelikte belirtilen hükümlere aykırı davranış sergileyen adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

Yönetmeliğe göre adayların, yanlarında her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, anahtarlık, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük (alyans hariç), broş ve diğer takılar, her türlü plastik, cam eşya ve metal içerikli eşyalar, her türlü elektronik/mekanik cihaz ve her türlü müsvedde kağıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlar ile sınav binalarına girmeleri yasaktır. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav sırasında ya da sınavdan sonra bu tür cihazları taşıdığı tespit edilen adayların sınavı geçersiz sayılacaktır.


6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un ilgili maddeleri uyarınca sınavda; a) Ses veya görüntü nakleden cihaz kullanmak suretiyle kopya çeken veya bu suretle kopya çekilmesine aracılık eden, b) Başka bir adayın yerine sınava giren veya kendi yerine bir başkasının sınava girmesine katkı sağlayan, c) Kopya çektirilmesine imkan sağlayan, kişi/kişiler; fiili daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacaktır.

Sınavda kopya çektiği tespit edilen adayın sınavı, Yönetim Kurulu kararı ile iptal edilecektir. Aday, sınavın yapıldığı tarihten itibaren iki yıl süreyle ÖSYM tarafından yapılan hiçbir sınava aday olarak başvuramayacak ve giremeyecektir. Bu sınavdaki başarısına dayalı olarak sair bir hak iktisap etmiş olması halinde kendisine sağlanan haklar geri alınacaktır.

Konular